Antet
Catalog produse
Coșul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Curs valutar
-100%
Intrerupator automat capsulat 3 poli 160A XT1B 160 ABB

Intrerupator automat capsulat 3 poli 160A XT1B 160 ABB

Cod produs: 1SDA066809R1

Marca: ABB

Produse ABB

 

Garantie: 24 luni

 

Intrerupator automat capsulat 3 poli 160A XT1B 160 ABB

Descriere:

Generaţia Tmax XT este fără îndoială familia de întreruptoare automate în carcasă turnată, cu cel mai bun raport performanţă/preţ existent pe piaţă.
Siguranţa de a şti că în spatele Tmax XT este angajamentul puternic şi constant al ABB SACE de urmărire a excelenţei în calitate, a ceea ce stă la baza fiecărui produs sau serviciu.
Tmax XT1, XT2, XT3 si XT4 – cei patru „mititei” ai familiei Tmax – au fost proiectaţi de la început pentru a lucra împreună. Puteţi selecta funcţii şi operaţii care până acum nu existau la întreruptoarele automate cu aceste dimensiuni. Perfecte până la 250 A. Există multe caracteristici comune celor trei întreruptoare. Adâncimea unică (70 mm) a celor patru aparate face instalarea cu adevărat simplă, noile camere de stingere produse dintr-un material gazos şi un sistem inovator de construcţie permit reducerea timpului de stingere a arcului. Toate cele trei mărimi permit ajustarea pragului termic standard şi au un nou sistem – pe trei şi patru poli – de protecţie la curenţi reziduali, sunt proiectate şi construite pentru optimizarea spaţiului în tabloul electric şi simplifică cuplarea întreruptorului.
Tmax XT1, XT2, XT3 si XT4 au o gamă completă de accesorii standard.
Datorită dimensiunilor sale extrem de compacte, Tmax XT1 este un întreruptor unic pentru categoria sa. Comparativ cu oricare alt întreruptor cu aceeaşi performanţă (160 A până la 36 kA la 415 V CA), dimensiunile de gabarit ale aparatului sunt notabil mai mici.
Sistemul de rupere a arcului electric folosit la întreruptoarele Tmax XT permite întreruperea foarte rapidă a curenţilor de scurtcircuit foarte mari. Viteza considerabilă de deschidere a contactelor, acţiunea dinamică de stingere în câmp magnetic şi structura camerei de stingere a arcului electric contribuie la eliminarea arcului în cel mai scurt timp posibil, limitând considerabil valoarea energiei specifice degajate I2t şi a valorii curentului de vârf.
Întreruptoarele Tmax XT pot instalate în tablouri electrice, montate fie orizontal, vertical sau culcate pe contrapanou sau pe şine, fără să manifeste vreo scădere a caracteristicilor nominale. Întreruptoarele Tmax XT pot fi instalate uşor în toate tipurile de tablouri electrice, mai ales datorită posibilităţii de a fi livrate cu borne sus sau jos, fără sa pună în pericol funcţionalitatea aparatului. (1) În afara de fixarea pe contrapanou, XT1, XT2, XT3 si XT4 pot fi instalate şi pe şine DIN 50022, datorită suporţilor de fixare speciali.

Caracteristici constructive:

Dubla izolare.Tmax XT are dublă izolare sub tensiune (excluzând bornele) între contactele de putere şi părţile de pe faţa aparatului unde lucrează operatorul în timpul operaţiei normale de instalare. Locul fiecărui accesoriu electric este complet separat de circuitul de putere sub tensiune, prin urmare previne orice risc de contact cu părţile sub tensiune, în special, mecanismul de operare fiind complet izolat faţă de circuitele alimentate electric. În plus, întreruptorul are izolaţia supradimensionată, atât între părţile interne sub tensiune, cât şi în zona bornelor. De fapt, distanţele depăşesc pe cele impuse de standardele IEC şi sunt conforme cu ce va fi prevăzut în Standardul UL 489.
Operare pozitiva.Maneta levier indică întotdeauna poziţia precisă a contactelor mobile ale întreruptorului, aşadar garantează siguranţă şi încredere, în conformitate cu prescripţiile Standardelor IEC 60073 şi IEC 60417-2 (I = închis; O = Deschis; linie galben-verde = Deschidere datorită declanşării la defect). Mecanismul de operare al întreruptorului are eliberare liberă, indiferent de presiunea manetei şi viteza operaţiei. Declanşatorul deschide automat contactele mobile pentru a le reînchide. Mecanismul de operare trebuie resetat prin împingerea manetei din poziţia intermediară în poziţia de deschidere.
Izolare garantata.În poziţia deschis, întreruptorul garantează circuitul conform cu Standardul IEC 60947-2.
Distantele supradimensionate de izolare garantează că nu exista scurgeri de curenţi şi rezistenţa dielectrică indică faptul că nu există o supratensiune între intrare şi ieşire.
Termperatura de operare.Întreruptoarele Tmax XT pot fi folosite în condiţii ale mediului ambiant unde temperatura aerului înconjurător variază între -25 °C şi +70 °C şi pot fi depozitate în locuri cu temperaturi între -40 °C şi +70 °C. Pentru temperaturi peste +70 °C performanţele întreruptoarelor nu sunt garantate. Pentru a asigura continuitatea funcţionarii instalaţiei, modul de a păstra temperatura la nivele acceptabile pentru operarea diverselor aparate şi nu doar a intreruptoarelor, trebuie evaluat cu atenţie, cum ar fi folosirea ventilaţiei forţate în tablourile electrice şi în camerele unde sunt instalate.
Altitudine. Până la o altitudine de 2000 m întreruptoarele Tmax XT nu prezintă nici o alterare a performanţelor nominale. Odată cu creşterea altitudinii, proprietăţile atmosferice se schimbă, ca şi compoziţie, rezistenţa dielectrică, capacitatea de răcire şi presiunea. Prin urmare,performanţele întreruptorului scad, această situaţie putând fi măsurată prin intermediul variaţiei parametrilor semnificativi, cum ar fi tensiunea nominală de utilizare maximă şi curentul nominal de durată nelimitată.
Compatibilitatea electromagnetică. Protecţia este garantată în prezenţa interferenţelor cauzate de aparate electronice, perturbări atmosferice sau descărcări electrice, prin utilizarea declanşatoarelor electronice şi a protecţiilor la curenţi reziduali. De asemenea, nu se produc interferenţe cu alte aparate electronice din apropierea instalaţiei Aceasta este conform cu Standardele IEC 60947-2 Anexa B + Anexa F şi Directiva Europeană Nr. 89/336 privind EMC - compatibilitatea electromagnetică.
Tropicalizarea. Întreruptoarele şi accesoriile din seriile Tmax XT sunt testate conform cu Standardul IEC 60068-2-30, prin derularea a 2 cicluri la 55 °C, cu metoda "varianta 1” (clauza 6.3.3). Posibilitatea de utilizare a seriei Tmax în cele mai severe condiţii de mediu este deci asigurată în climat fierbinte-umed, definit în climatograful 8 din standardul IEC 60721-2-1, datorită:
-carcaselor turnate, confecţionate din răşini sintetice ranforsate cu fibre din sticlă;
-tratamentelor anti-coroziune a principalelor piese metalice;
-galvanizării Fe/Zn 12 (ISO 2081), protejat de un strat, constituit în principal din cromaţi (ISO 4520);
-aplicarea protecţiei anti-condens declanşatoarelor electronice de supracurent şiaccesoriilor asociate.
Rezistenţa la şocuri şi vibraţii. Întreruptoarele nu sunt afectate de vibraţiile generate mecanic şi datorate efectelor electromagnetice, conform cu Standardul IEC 60068-2-6 şi regulamentelor majorităţii organizaţiilor de clasificare.

Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Website detinut de ELSAMA MG IMPEX S.R.L., CIF: RO9908271, Reg.Com: J18/523/1997
Viziteaza magazinul Elsama.ro pe ShopMania

elsama.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.